|
Velkommen
 

FILM OG TV

 
Udover journalistik og arbejdet som forfatter, har Hanne-Vibeke Holst skrevet film- og tv-manuskripter, bl.a. "Dagens Donna" fra 1990 og flere afsnit af tv-serien "Strisser på Samsø" fra 1997. Hun var vært i rejsedokumentarserien "Fra Swinouj´scie til Odessa" i 1995, og stod bag en række forfatterportrætter sendt på tv i 1997-99. Hanne-Vibeke Holst var også manuskriptforfatter, instruktør og medproducent af dokumentarfilmen "Hvorfor har mænd magten?", der blev vist på DR i 2004 som en del af dokumentarserien "Magtens billeder".
 
Både "Kronprinsessen", "Kongemordet" og senest "Dronningeofret" er blevet filmatiseret af det svenske produktionsselskab Bob Film med Anna Croneman som producent. I hovedrollerne ses store svenske skuespillere som Alexandra Rapaport og Suzanne Reuter.
 
TV-filmatiseringen af "Kronprinsessen" havde premiere i Sverige i februar 2006, og serien blev vist på DR1 i foråret 2006. Den blev desuden også vist i Norge og Finland. TV-serien var en af de fire nominerede i kategorien bedste udenlandske tv-film/miniserie ved den internationale Emmy-uddeling i 2006.

I Januar 2008 kunne man første gang se "Kongemordet" på svensk tv, og serien havde dansk tv-premiere i april 2008. D. 27. december 2010 blev ringen sluttet, da første afsnit af "Dronningeofret" løb over skærmen på svensk tv. DR købte serien, som blev vist på dansk tv i september 2011.  

Siden da er serien vist flere gange på franske ARTE, og i foråret 2015 blev den genudsendt på DR.
 
Alle tre serier er produceret af svenske Bob Film og instrueret af danske Kathrine Windfeld.

 

 

 

Nyheder
Mødre og døtre udkommer d. 14.3.2018

Læs mere

Ny roman udkommer d. 28.9.2017

Læs mere

Hanne-Vibeke Holst på norsk

Læs mere

Vis arkiverede nyheder

Powered by Webex