|
Velkommen
 

FILM OG TV

 
Udover journalistik og arbejdet som forfatter, har Hanne-Vibeke Holst skrevet film- og tv-manuskripter, bl.a. "Dagens Donna" fra 1990 og flere afsnit af tv-serien "Strisser på Samsø" fra 1997. Hun var vært i rejsedokumentarserien "Fra Swinouj´scie til Odessa" i 1995, og stod bag en række forfatterportrætter sendt på tv i 1997-99. Hanne-Vibeke Holst var også manuskriptforfatter, instruktør og medproducent af dokumentarfilmen "Hvorfor har mænd magten?", der blev vist på DR i 2004 som en del af dokumentarserien "Magtens billeder".
 
Både "Kronprinsessen", "Kongemordet" og senest "Dronningeofret" er blevet filmatiseret af det svenske produktionsselskab Bob Film med Anna Croneman som producent. I hovedrollerne ses store svenske skuespillere som Alexandra Rapaport og Suzanne Reuter.
 
TV-filmatiseringen af "Kronprinsessen" havde premiere i Sverige i februar 2006, og serien blev vist på DR1 i foråret 2006. Den blev desuden også vist i Norge og Finland. TV-serien var en af de fire nominerede i kategorien bedste udenlandske tv-film/miniserie ved den internationale Emmy-uddeling i 2006.

I Januar 2008 kunne man første gang se "Kongemordet" på svensk tv, og serien havde dansk tv-premiere i april 2008. D. 27. december 2010 blev ringen sluttet, da første afsnit af "Dronningeofret" løb over skærmen på svensk tv. DR købte serien, som blev vist på dansk tv i september 2011.  

Siden da er serien vist flere gange på franske ARTE, og i foråret 2015 blev den genudsendt på DR.
 
Alle tre serier er produceret af svenske Bob Film og instrueret af danske Kathrine Windfeld.

 

 

 

Nyheder
Hanne-Vibeke Holst på fransk

Læs mere

Hanne-Vibeke Holst på italiensk og tysk

Læs mere

Hanne-Vibeke Holst modtager præmie fra Statens Kunstfond

Læs mere

Vis arkiverede nyheder

Powered by Webex